对口招生门户网站 !
您的位置 : 主页 > 试题资料 > 英语资料 > 正文

2020年立辰对口升学英语模拟试卷(一)及答案解析

发布时间: 2020-06-08 10:33 来源:山西对口升学招生网

第一部分共答题(所有考生作答 ,共70分)

一 、语音(本大题共 10小题,每小题1分,共计10分)
从A、B、C、D四个选项,选出划线部 分发音不同的一项(    )
1.A.gate            B. crazy         C.after            D. take
2.A.dark            B. part            C. far              D. warm
3.A.teach          B.meat           C. peach        D. great
4.A. lift              B. think           C.high            D.dig
5.A.studied       B.amused       C.refused       D.worked
6.A.hot              B.honest         C.hurry          D.hurt
7.A.both            B.without        C.rather          D.together
8.A.hear            B.wear           C.dear             D.near
9.A.cloudy         B.reply           C.really            D.heavy
10.A.expensive B.exam          C.expect         D.excuse


二、单项选择题(本大题共25小题,每小题1分,共计25分)
从A、B、C、D四个选项中,选出空白处的最佳选项。
I have two cousins. Peter likes playing            football while Tom enjoys playing guitar.
A.a; an              B.the; the               C.a; /                 D./; the
12.Though it rained heavily,                     were still playing on the playground.
A.they                B.them                  C.their                D.themselves
13.1 go for a walk every day                     bad weather stops me.
A.unless            B.if                         C.when              D.because
14.There are                           plastic bags on the playground which made the environment worse and worse.
A.too much             B.too many                 C.much too              D.a little
15.- -Who's in the gym?
-The trainer together with two trainees                             in the gym.
A.is                        B.are                  C.am                  D.be
16.Do you know any other foreign language                       English?
A.except                B.except for            C.beside                  D.besides
17.Shanxi Province is                        the north                        China.
A.in; of                  B.at; of                  C.on; in                   D.in; on
18.1 found a wallet while I                           on the street.
A.walked              B.walk               C.was walking             D.am walking
19. The brochures may contain a great deal of information if                         well.
A.is designed    B.designed    C.be designed    D.they were designed
20.I wonder if it                           tomorrow.If it                         , 1 will go shopping with my friends tomor-row.
A.rains ;doesn't rain   B.rains ;won't rain           C.will rain;won't rain         D.will rain;doesn't rain
21.He                 angry because he                    for a long time.
A.had got;had waited                 B.got;waited
C.had got;waited                        D.got ;had waited
22.It is in 1949                            the People's Republic of China was founded.
A.when              B.where                C.that                  D.what
23.His father                               the Partly since 1978.
A.joined   B.has joined     C.was in      D.has been in
24.- Must 1 hand in my homework by this afternoon?
- -No, you       ,but you hand it in before the day after tomorrow.
A. mustn't; must                  B.needn't to; must    
B. can't; must                      D.don't have to; must
25.The reason why he was late is                           his bike was broken on the way to school.
A.because                   B.why                 C.that                 D.because of
26.The question                               now is of great importance to us students.
A.being discussed       B.discussed        C.discussing      D.to be discussed
27.He is called People's Great Mayor.Not until he resigned the position                          how much he had done for the city.
A.didn't people realize                B.did people realize  
 C.people didn't realize               D.people realized
28.I love this song by TF boys. Would you                           the radio a bit, please? I can't hear it
clearly.
A.turn up     B.tum down   C.turn on    D.turn off
29. They don't think money is everything,        ?
A.is it                B.isn't it              C.don't they                   D.do they
30.He talked loudly about the men and books                              interested him a lot in the school.
A.which              B.who                C.it                  D.that
31.Take care when you are driving,                                    in a summer storm like this.
A.immediately                  B.especially                  C.probably      D.recently
32.Smoking                          our health.So you'd better quit smoking as soon as possible.
A.do harm                      B.is harmful                     C.is harmful to                     D.are harmful to
33.--- Can you please tell me                        this morning?
---I'm sorry, because the traffic was so busy.
A.why you come late           B.why you came late
C.why do you come late      D.why did you come late
34.1 left very early last night, but I wish I                           so early.
A.didn't leave                   B.hadn't left
C.haven't left                    D.couldn't leave
35.Is this the hotel                       when you travelled in Paris?
A.where you stayed at          B.which you stayed
C.at that you stayed              D.you stayed at
 
三、完形填空(本大题共15小题,每小题1分,共计15分)

从A.B.C .D四个选项中,选出空白处的最佳选项。
Mr. Jackson was our science teacher.On the first day of class, he gave us a talk about an ani- mal called wampus.He told us that the wampus lived on earth millions of years ago during the lce Age and died out because of the change of climate (气候). We all listened carefully and took 36 of everything he said.Later we had a 37.
When the exam paper was 38 to me, I was surprised and sad.There was a big red“X" hrough each of my answers.I filed.But how come? 39 on the test paper, I had written down 40 Mr. Jackson said in class.
Then I realized that no one 41 the exam at all. What had happened?
"Very simple," Mr. Jackson explained."I had made up all that story about the wampus. There had never been any such animal, so the information in your notes was not correct.Do you expect to get 42 marks for incorrect answers?"
There was no need to say we were_ 43 What kind of test was this? What kind of teacher was he?
How could we believe he gave us so much information about an animal that had not been there at all? How was it possible 44 us students to doubt what the teacher taught us?
"The zeros on your papers will be 45 in your grade books," he said.And he did it.
Through this 46,Mr. Jackson hoped that we would learn something. Teachers and books are not always 47 .In fact, no one is.He told us not to let our mind go t1o seep, Instead, we should keep thinking all the time and speak up if we think there are_ 48 in our teachers words or in books.
We should 49 the habit of doubting. and the ability to decide by ourselves. What a special 50 he gave us!


36.A books B.notes C.supports D.messages
37.A.discussion B.question C.test  D.plan
38.A.returned B.directed C.added D.compared
39.A.Anyway B.Luckily C.Anywhere D.Bravely
40.A.when B.whether C.why D.what
41.A.refused B.pushed C.passed D.praised
42.A.useful B.high C.exact D.low
43.A.polite B.glad C.modern D.angry
44.A.with B.over C.for D.of
45.A.recorded B.described C.collected D.circled
46.A.experience B.notice C.introduction D.progress
47.A.interesting B.right C.active D.silent
48.A.decisions B.reasons C.points D.mistakes
49.A.repeat B.risk C.develop D.move
50.A.report B.promise C.model D.lesson

     四、阅读理解(本大题共10小题,每小题2分,共计20分)
从A、B.C、D四个选项中,选出符合题目要求的最佳选项。
A
"You have saved my horse," Queen Olivia told the young boy standing before her." Now you shall get a gift for what you did." Peter nervously ran his fingers through his brown hair.That day when he was working in the field, the shocked horse ran past him: Without thinking, he rushed out and controlled it.He didn't know it was the Queen's horse and never expected to get a gift.But he sill felt happy for getting one.
Two of the queen's men appeared.One carried a mirror Red jewels(珠宝) shone on top of the mirror's silver frame( 框架).The other carried a wooden cage with a chicken inside it.
"Only one gift can be yours," the queen said." Choose wisely." "That's easy," Peter sad."I'll take the chicken." Some of the queen's men laughed.It was clear that they thought he had made a foolish choice.“And why did you chose the chicken?" the queen asked. “Well, I don't know much about jewels," Peter answered. But I do know about chickens.The chicken will provide eggs for my family for a long while."
Queen Olivia smiled. "Then you did make a wise choice," she said. "That mirror may look beautiful.But the jewels you see are only colored glass, and the frame is painted silver.The chicken
is much more valuable." Peter too the chicken and bowed."Thank you, your majesty."
“You are a smart child," the queen added."I could use a smart boy to help take care of my horses.Would you like to take the job?" Peter smiled."Thank you very much!" he said excitedly.A job at the castle paid well.Now his family wouldn't worry about their food any more -all because he was kind to help others and smart enough to make the night choice!

51.The Queen gave Peter a gift because    (             )     .
A.he saved her horse         B.he was smart
C.she liked him                   D.he was poor

52.Peter decided to chose the         .(               )
A.jewels          B.mirror           C.chicken       D. silver frame

53.From Para.3-5, we can know that      (                ) .
A.it was difficult for Peter to make the choice
B.all the men thought Peter’s decision was right
C.Peter thought the chicken would be useful to his family
D.Peter knew the jewels weren’t real before he made the choice

54.The right order of Peter’s story is      (              ) 
A.Peter got a well--paid job.
B.Peter chose the gift wisely
C.Peter could get a gift for what he did
D.Peter would help his family have a better life

55. After reading the passage, we can infer(推断) that       (               ).
A.Peter only thought of himself
B.Peter couldn't take good care of the Queen's hones
C chickens became the popular gifts in their country
D.it was wise of Peter to choose something that he knew well
B
Chinese buyers used to prize foreign bond, thinking that products made by American or Euro- pean  companies are of higher quality (质量) than Chinese ones. Increasingly, that's no longer the case.
Chinese people born before 1985 generally think that foreign bands are better than Chinese ones. billionaire William Li told Business lnsider during a recent interview on CCTV9.But for those who were born after 1985. it is a different picture.
“When 1 first went to the United Kingdom in 1997 ,I thought that the difference between China and Europe was quite big," Li said." But for those born in the 1990s,when they visit Europe or the US, they do not think there is a big difference."
The change in thinking among Chinese buyers is showing up in many markets in China where western companies used to control.A study by Credit Suisse published in March found that young Chinese buyers are increasingly showing a home brand bias.'
More than 90% of young Chinese buyers would prefer to buy home appliance brands,  to the study. Meanwhile, home companies producing food, drinks, or personal care products in creased their share of the market by 3, 3% over the last ten years to nearly 70%.
"Chinese buyers, especially the younger ones,don't just believe that foreign brands are better Right now, Chinese buyers think China is good and . Made in China is not bad at all," Charlie Chen, head of China buyer research at Credit Suisse, told South China Morning Post in March,
The Chinese smartphone market is controlled by home companies -Huawei, Oppo, Vivo, and Xiaomi.Apple is the only foreign brand in the top five, but it has lost large ground to the home brands in recent years.Its market share is believed to be down to 37% from a 2015 high of 54%,

56. What is this passage mainly about?  (            )
A.The quality of“Made in China" .
B.The change in Chinese buyers'thinking.
C.Chinese products in the eye of foreigner.
D.Difference between older and younger Chinese buyers.

57. Which of the following is true according to the text?   (            )
A.More and more foreigners go to buy Chinese products.
B.Foreign products are more expensive than Chinese ones.
C.More and more Chinese buyers prefer Chinese products.
D.Older Chinese people don't like foreign products any more.

58. Which fact best explains the underlined phrase“home brand bias"?  (             )
A.Apple had a market share of 54% in 2015.
B.More than 90% of young Chinese buyers prefer home brands.
C.Chinese people born before 1985 think that foreign brands are better
D. William Li found a big difference between China and Europe in 1997.

59. Who did most of the research for this report?   (              )
A.Credit Suisse.                     B.CCTV 9.
C.South China Morning Post. D. Business Insider.

60.Whats the best tile for this passage?     (                )
A.Chinese products get more popular at home
B. Young Chinese are crazy for foreign brands
C.“Made in China" is welcomed all over the world
D.apple has lost large ground to Huawei in China

第二部分(文科类职业模块考生作答,共 15分)

五、单项选择题(本大题共5小题,每小题1分,共计5分)

从A、B.C.D四个选项中,选出空白处的最佳选项。
61. - -Do you mind my smoking here?
   ---              !
A. No,thanks      B.No,good idea    C.Yes, please   D.Yes,better not
62. -------            ?
   ------I want to buy a pair of sport shoes.
A. What’s wrong         B.What can I do for you
B. How much is it       D.What does it look like
63. ---How long are you staying?
   ---I don’t know       .
A.That's OK.              B.Never mind.
C.It depends.             D.It doesn't matter.
64.----       ! Something is falling down from the tall building
一Dear me! I's too dangerous.
A.Look out             B.Help yourself              C. What a pity       D.Shut up
65.一We failed in the singing competition.
.  ---          .Better times are waiting for you.
A.No way                B. Best wishes               C.Cheer up          D.Good job

六、阅读理解(本大题共5小题,每小题2分,共计10分)

从A、B、C.D四个选项中,选出符合题目要求的最佳选项。
Most of us could probably live without vegetables, but a world without chocolate? Now that would be hard! According to chocolate makers it could happen if we don't act soon.
There are two main causes of the chocolate shortage chocolate's gowing popularity and less production of cocoa, the plant from which chocolate is made. With more and more people in India and China loving chocolate. not much can be done about the first cause.
Therefore. the only thing we can do is to increase cocoa production. However, new plant disea-ses and little rain in lvory Cost and Ghana, the world's largest producers, have reduced Cocoa pro- duction by 40 percent in the past 10 years. Whats worse, many cocoa farmers in Africa and other co- coa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such 25 com or rubber.This way. the farmers can make more money.
To prevent more farmers from changing. researchers at the newly opened International Cocoa Control Centre, in the UK, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing. But fist they must make sure the new plants are safe to grow .This takes a long time.
Fist. each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy.t is then planted in the Centre's fields, studied and tested for another two years. Only after scientists are certain that they’re disease-free, will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.
To create new stronger types of cocoa, scientists at the Centre are combining the best parts from different cocoa plants.Though the world is facing a serious chocolate shortage, there is now hope!

66.The first paragraph tells us that          .(            )
A.chocolate is healthier than vegetables
B.the world could soon be without chocolate
C.people love vegetables more than chocolate
D.it's not necessary to eat so much chocolate

67.In which countries has chocolate become more popular in recent years? (           )
A.Venezuela and Indonesia.
B.Ivory Coast and Ghana.
C.Indonesia and China.
D.China and India.

68.Cocoa farmers are choosing to grow nubber and com because these crops (           )
A.can make them more money
B.need less rain to grow
C.can be planted more times each year
D.are not damaged by plant diseases

69.How long does it take scientists at the Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow?  (          )
A.6 months.          B.12 months.          C.24 months.         D.30 months, 

70. What is one of the purposes of the Cocoa Control Centre?  (           )
A.To introduce cocoa production to more countries.
B.To provide more chocolate for British people.
C.To produce stronger types of cocoa plants.
D.To make sure that cocoa is healthy to eat.

第三部分(工科类职业模块考生作答,共 15分)
七、单项选择题(本大题共5小题,每小题1分,共计5分)
 从A.B、C、D四个选项中,选出空白处的最佳选项。
71.All of the following are traffic sign except                         .
A.SAVE WATER           B.STOP
C.NO PARKING            D.DANGER ICE ON ROAD
72.Oct.1,1989 is                        anniversary of the founding of the people’s Republic of china.
A.the forth              B.the fourtieth            C.the fortieth                D.forty
73.Eight degrees Centigrade can be written                             .
A.-8℃                B.8℃              C.-8˚F               D.8˚F
74.Forty-two                    seven is six.
A.plus            B.minus              C.times             D.divided by
75. When you study the local map, you'll find this town is                              .
A.twice the size of that one            B.twice as a large town as that
C.twice as larger as that one.         D.twice as larger a town as that

八、阅读理解(本大题共5小题,每小题2分,共计10分)

从A.B.C、D四个选项中,选出符合题目要求的最佳选项。

To us, it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But in fact the umbrella was not invented as protection against the rain.ts first use was as a shade (遮蔽) a- gainst the sun.
Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese,back in the eleventh century BC.
We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor and power (权力).In the Far East in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by those in high office or by royal people such as the kings or queens.
In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. The umbrella was in common use in ancient Greece, but it is believed that the first people in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans. During the middle ages in Europe, the use of the umbrella almost disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it became a symbol of power.
Umbrellas have not changed much in style during all this time,though they have become much lighter in weight.It wasn't until the twentieth century that the umbrellas for women began to be made in all kinds of colors.

76.Ancient people first used umbrellas as   (          )      .
A.a symbol of honor       B.protection against the sun
C.a symbol of power       D.protection against the rain

77.According to the passage, the umbrella was probably first used in ancient       (            )   .
A.Egypt   B.Babylon  C.Rome   D.China

78.The underlined word“royal" might mean                             in Chinese.
A.皇室的   B.富裕的   C.中产的   D.平民的

79.According to the passage,which of the following is NOT true? (              )
A.The ancient Greeks used the umbrella in their daily life
B.Europeans hardly used the umbrella during the middle ages.
C.The umbrellas for women were made colorful in ancient times.
D.The style of the umbrella hasn't changed a lot since it was invented.

80.This passage is mainly about         .(               )
A.the sales of the umbrella
B.the differences among umbrellas
C.the invention of the umbrella
D.the history and the use of the umbrella

非选择题

九、书面表达(15分)
假设你是李华。上周六, 你陪同来自美国结对学校的中学生Peter体验中国文化。请根 据以下信息,用英语写一篇短文向校刊English Journey投稿,介绍本次活动内容并分享感受。
Activities Feelings
◆Make zongzi ...
◆Visit a tea museum
◆lean Chinese characters
注意:(1)短文必须包括表格中的所有内容,并表达感受。
(2)文中不得出现与你身份相关的信息。
(3)词数:80--100。 短文首句仅供参考,不计人总词数。

答 案
一部分共答题
1.C  [解析]本题考查字母a的发音,A、B、 D选项均发[ei] , C选项发[a:], 所以答案为C。
2.D  [解析]本题考查字母组合ar的发音,A、B、C选项均发[a:],D选项发[ɒ:],所以答案为D。
3.D  [解析]本题考查字母组合ea的发音,A、 B、C选项均发[i:],D选项发[ei], 所以答案为D.
4.C.  [解析]本题考查字母i的发音,A、B、D选项均发[i],C选项发[ai], 所以答案为C。
5. D.  [解析]本题考查字母组合ed的发音,A、B、C均发[d], D选项发[t],所以答案为D。
6. B.  [解析]本题考查字母h的发音,A、C、D选项均发[h], B选项不发音,所以答案为B。
7. A.  [解析]本题考查字母组合th的发音,B、C、D均发[ð],A选项发[θ], 所以答案为A。
8. B.  [解析]本题考查字母组合ear的发音,A、C、D均发[ɪə], B选项发[ea],所以答案为B。
9. B.  [解析]本题考查字母y的发音,A、C、D均发[i],B选项发[ai], 所以答案为B。
10. B.  [解析]本题考查字母组合ex的发音,A、C、D均发[iks], B选项发[igz],所以答案为B。
11. D.  [解析]本题考查冠词。句意:我有两个堂兄,皮特喜欢踢足球而汤姆喜欢弹吉他。第一空球
类名词前面不加冠词,第二空西洋乐器前面加定冠词,故选D.
12. A.  [解析]本题考查代词。句意:尽管雨下得很大,但是他们仍然在操场玩。句中缺主语,主语
用主格,故选A.
13. A.  [解析]本题考查状语从句。句意:如果天气不阻止我,我每天都去散步。unless意为“除非,
如果不”; if意为“如果,是否”; when意为“当....时候”; because 意为“因为”。根据句意应选A。
14. B.   [解析]考查短语辨析。句意:在操场上有许多造成环境污染越来越严重的塑料袋。too much修饰不可数名词; too many修饰可数名词复数; much too+形容词或副词; a little修饰不可数名词,意为“有一点”,题干中的bags为可数名词复数。故选B。
15. A.  [解析]本题考查主谓一致。由together with连接的两个并列主语遵循就远原则,the trainer 为第三人称单数,故选A。
16. D.  [解析]本题考查介词的用法。句意:除了英语之外,你还会其他的语言吗? except意为“除
....外(不包括)”; except for意为“除了(美中不足)”;  beside意为 “....旁边”;  besides意为
“除...外(包括)”。故选D。
17: A.  [解析]本题考查介词。第一个空:山西在中国内部用介词in; 第二个空: the north of... 短语,选D。
18.c.  [解析]本题考查时态。while后用be doing的结构,故选C。
19. B.  [解析]本题考查非谓语动词。句意:小册子如果被设计得很好,它可以包含许多信息。由if
引导的状语从句,如果主句主语和从句主语一致,并且从句当中含有be动词,从句当中的主语和be动词可省略。此题中小册子和design是被动关系,故选B。
20. D.  [解析]本题考查宾语从句和状语从句。第一空为宾语从句,从句中有时间状语tomorrow,故第
一空为will rain。 第二空考的知识点为由if引导的时间状语从句,即主句用将来时,从句用一般现在时,故选D。
21. D.  [解析]本题考查时态。句意:他生气了,因为让他等了很长时间。生气为过去的动作,等待发生在生气之前,为过去的过去,故选D。
22. C.  [解析]本题考查强调句型。句意:正是在1949年,中华人民共和国成立了。强调部分是时间
状语。强调句型: It is/was +被强调部分+that/ who+其他。所以答案选C。
23. D.  [解析]本题考查since的用法。since+点时间, 主句的时态应用现在完成时,且用延续性动词,
所以答案选D。
24.D.  [解析]本题考查情态动词。回答must提出的问句,肯定回答用must,否定回答用needn't或
don't have to,所以答案选D。
25. C.  [解析]本题考查名词性从句。主语是The reason表语从句用连词that。 切记本题不可以选be-
cause。故选C。
26. A.  [解析]本题考查语态和时态。句意:正在被讨论的这个问题对于我们学生来说是很重要的。
“正在被讨论着的问题"应用现在进行时+被动语态,答案选A。
27. B.  [解析]本题考查倒装。否定性词汇置于句首,句子用部分倒装,且用肯定形式,所以答案
选B。
28. A.  [解析]本题考查动副短语,A选项turn up意为“调高”,B选项tum down意为“调小”,C选项turn on意为“打开”,D选项turn off意为“关掉" 。根据句意可知,应该把声音调高一点。故选A。
29. D.  [解析]本题考查反义疑问句,反义疑问句遵循“ 前肯后否”,主从复合句一般和主句保持一
致,故选D。
30. D.  [解析]本题考查定语从句,由于先行词the men and books是并列结构,既有人又有物,因而定语从句用that来引导。故选D。
31. B.  [解析]本题考查副词词义辨析。immediately意为“立即”; especially意为“特别,尤其”;
probably意为“可能”; recently 意为“最近”。结合句意,故选B。
32. C.  [解析]本题考查短语。do harm to= be harmful to,故选C。
33.B.  [解析]本题考查宾语从句。宾语从句需遵循陈述语序,当主句是过去时时,从句要使用相应
的过去时态,故选B。
34.B.  [解析]本题考查虚拟语气。Wish+宾语从句,当表示对过去事实相反时,需使用过去完成时,
故选B。
35.D.  [解析]本题考查定语从句。先行词是the hotel,选A需去掉at; 介词后不可以用that,故除排
除C; hotel 是地点,不能用which引导,故排除B,  D项省略了引导词which。
36. B.  [解析]考查名词。books意为“书籍”; notes意为“笔记”; supports意为“支持”; messages
意为“信息”。根据句意,我们都仔细地听着,把他说的每句话都_  可知此处是做了笔记,take
notes意为“做笔记”,故答案选B。
37. C.  [解析]考查名词。discussion意为“讨论”; question意为“问题”; test意为“测试"; plan意
为“计划”。根据句意可知,此处应该是进行了一次测试,故答案选C。
38. A.  [解析]考查动词。returned 意为“归还”; directed 意为“指导”; added意为“增加”;
compared意为“比较”。根据句意,可知是试卷发下来了,也就是归还了我,故答案选A。
39. A.  [解析]考查副词。anyway意为“不管怎样,无论如何”; luckily意为“幸运地”; anywhere意
为,“任何地方”; bravely 意为“勇敢地”。根据句意,我已经在试卷上把杰克逊先生在课堂上说的话记下来了,故答案选A。
40. D.  [解析]考查连接代词。when 意为“.....时候”; whether 意为“是否”; why意为“为什
么”; what意为“什么”。此处引导的是宾语从句,空格处在从句中充当宾语,所以用what来引导,故答案选D。
41. C.  [解析]考查动词。refused 意为“拒绝”; pushed 意为“推”; passed 意为“ 通过”; praised 意为“称赞”。根据句意,然后我意识到没有人通过考试,故答案选C。
42. B.  [解析]考查形容词。useful 意为“有用的”; high意为“高的" ; exact 意为“ 精确的”; low 意
为“低的”。根据句意,你认为不正确的答案会得高分么,故答案选B。
43. D.  [解析]考查形容词。polite 意为“有礼貌的”; glad意为“高兴的”; modern意为“ 现代的”;
angry意为“生气的”。根据语境,可知是学生们都很生气,故答案选D。
44, C.  [解析]考查介词。with意为......起"; over意为“.....之上”; for意为“为了”; of... 意为...的”。It is possible for sb. to do sth.意为“对于某人来说做某事是可能的”。故答案选C
45. A.  [解析]考查动词。recorded意为“记录”; described意为“描述”; collected意为“收集”; cir-
cled意为“环绕”。根据句意可知零分的成绩将会被记录在成绩表里。故答案选A。
46. A.  [解析]考查名词。experience意为“经历”; notice 意为“通知”; introduction 意为“介绍”;
progress 意为“进步”。根据句意,通过这次经历,故答案选A。
47. B.  [解析]考查形容词。interesting 意为“有趣的”; right 意为“正确的" ; active 意为“ 主动的”;
silent意为“沉默的”。根据句意,可知老师和书本并不总是正确的,故答案为B。
48. D.  [解析]考查名词。decisions 意为“决定”; reasons 意为“理由” ; points 意为“点”; mistakes
意为“错误”。根据句意可推知此处如果我们认为老师的话或书中有错误,故答案为D。
49. C  [解析]考查动词。repeat意为“重复”; risk意为“冒险”; develop意为“养成”; move意为“移动”。
根据句意可知是养成习惯,故答案为C。
50. D.  [解析]考查名词。report 意为“报告”; promise 意为“希望”; model 意为“ 模型"; lesson 意
为“功课,教训”。根据句意可知,Mr. Jackson 给孩子们上了特殊的一-课。
51.A.  [解析]细节理解题。根据短文开头的句子“You have saved my horse," Queen Olivia told the young
boy standing before her.“Now you shall get a gift for what you did."可知,女王送给彼得一件礼物,因为
他救了她的马。故答案为A。
52. C.  [解析]细节理解题。根据第三段中的句子Peter said,“I'll take the chicken."可知,彼得决定选择鸡,
答案为C。
53. C.  [解析]细节理解题。根据“That's easy," Peter said. “I'll take the chicken." 可知,彼得很容易做出
选择;根据“Some of the queen's men laughed. It was clear that they thought he had made a foolish choice."
可知,他们认为彼得的决定是愚蠢的;根据“ But I do know about chickens. The chicken will provide egg for
my family for a long while." 可知,彼得认为母鸡能为他的家庭提供鸡蛋,对他的家人是有用的;根据
"Well, I don't know much about jewels," Peter answered.可知,彼得对珠宝不是很了解。故正确答案为C。
54. B.  [解析]句子排序题。通读短文我们可以知道彼得救了女王的马,将得到女王送给他的礼物,彼得
明智地做出了选择,选择了他所熟悉的东西,女王认为彼得确实做出了明智的选择,认为彼得是个聪明
的孩子,决定让他照顾自己的马。有了这份工作,彼得获得了很好的报酬,帮助他的家人过上了更好的
生活。因此能够反映故事情节句子的顺序为c b a d,答案选B。
55. D.  [解析]推理判断题。根据文中句子Queen Olivia smiled.“ Then you did make a wise choice," she
said. “That mirror may look beautiful. But the jewels you see are only colored glass, and the frame is painted silver.
The chicken is much more valuable."女王认为彼得确实做出了明智的选择,彼得所看到的珠宝只是彩色玻璃,
框架被涂成银色,鸡更值钱一些。再结合前面彼得所说的话“ 我对珠宝不是很了解,鸡将为我的家人提供
鸡蛋很长一段时间。” 因此我们可以推断彼得选择他熟悉的东西是明智的。故答案为D。
56. B.  [解析]主旨大意题。根据文中Chinese buyers used to prize foreign brands, thinking that products
made by American or European companies are of higher quality (质量) than Chinese ones. Increasingly, that's no
longer the case.及“But for those born in the 1990s,when they visit Europe or the US, they do not think there is a
big difference." The change in thinking among Chinese buyers可知应选B
57. C.  [解析]细节理解题。根据文中More than 90% of young Chinese buyers would prefer to buy home ap-
pliance brands, according to the study.及Chinese buyers, especially the younger ones,don't just believe that
Foreign brands are better. Right now, Chinese buyers think China is good and' Made in China' is not bad at all.
可知应选C。
58. B.  [解析] 细节理解题。 根据More than 90% of young Chinese buyers would prefer to buy home
appliance brands, according to the study.可知应选B。
59. A.  [解析]细节理解题。根据A study by Credit Suisse published in March found that ..及head of Chi-
na buyer research at Credit Suisse, 可知答案应选A
60.A.  [解析]主旨大意题。通读全文可知主要讲了中国产品比起外国的产品越来越受到国人的欢迎,
故选A。
第二部分[文科类职业模块]
61. D.  [解析]本题考查情景交际。问句句意为“你介意我在这里吸烟吗?”,根据选项,只有D项的
"Yes, better not是的,最好不要”符合语境,所以答案为D。
62. B.  [解析]本题考查情景交际。答句句意为“我想要买一双运动鞋”,问句应为“有什么需要我帮
助的吗”,所以答案为B。
63. C,  [解析]根据句意:问句为:你要待多长时间?答语为:这得看情况而定。所以答案为C。
64. A.  [解析]本题考查情景交际。根据句意“有个东西正从高楼上掉下来”,只有A选项look out
“小心,当心”符合语境,所以答案为A
65. C  [解析]本题考查情景交际。根据句意: 一“我们歌唱比赛失败了。一  振作起来。更好的机会正
等着你们呢”。A选项No way意为“没门”; B选项Best wishes意为“最美好的祝愿”; C选项Cheer
up意为“振作起来”; D选项Good job意为“干得好"。结合语境,所以答案为C。
66. B  [解析]推理别断题。根据第一段可知,如果我们再不行动起来,世界上将不再会有巧克力。
67. D.  [解析]细节理解题。根据文章第二段“With more and more people in India and China loving choc-
olate, not much can be done about the first cause."可知,越来越多的印度人和中国人喜欢巧克力。
68. A.  [解析] 细节理解题。根据文章第三段“This way, the farmers can make more money." 可知,种
橡胶和玉米可以让他们挣更多的钱。
69. D.  [解析]细节理解题。根据文章第五段“First, each new plant is stored at the Control Centre for six
months to make sure it is healthy. It is then planted in the Center's fields, studied and tested for another two years."
可知,一共需要2年6个月, 即30个月。
70. C.  [解析]细节理解题。根据文章“To create new stronger types of cocoa, scientists at the Centre are
combining the best parts from different cocoa plants."可知,他们的目的是培养新的品种。
 

第三部分(工科类职业模块)

71. A.  [解析] A项意为“节约用水”,B、C、D项都是交通标识,所以答案为A。
72. C.  [解析]根据句意: 1989年10月1日是中华人民共和国成立第40周年。第四十的序数词为the
fortieth。 所以答案为C。
73. B.  [解析]根据句意: 8°C可以写为       ,所以答案为B。
74. D.  [解析] 42÷7=6。divided by意为“除”,所以答案为D。
75. A.  [解析]本题考查倍数。倍数结构为:倍数+ as +adj. /adv. 原级+ as; 倍数+ adj. /adv. 比较
级+ than;倍数+ the+n.+of,故选A。
76. B.  [解析]细节理解题。根据句子Its first use was as a shade against the sun. 它的第一个用途是遮
阳,可见答案选B。
77. D.  [解析]细节理解题。根据文章第二段Nobody knows who first invented it, but the umbrella was
used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese ..可知答案选D。
78. A.  [解析]词义猜测题。根据后文的句子such as the kings or queens (比如国王或王后),所以答案选A。
79. C.  [解析]细节理解题。根据文章最后一段Umbrellas have not changed much in style during all the
time, though they have become much lighter in weight. It wasn't until the twentieth century that the umbrellas for
women began to be made in all kinds of colors. 说明雨伞一直就没有太大的变化,直到20世纪,女性的伞才开
始颜色丰富起来,故答案选C。
80. D.  [解析]主旨大意题。本文主要讲述的是雨伞的历史和人们对雨伞的使用情况的介绍,故D正确。

九、书面表达(15分)
Last Saturday, I took Peter, a student from America, to experience some Chinese cultures. Everything he experi-
enced that day is a great attraction to him.
In the morning, Peter and I went to visit a tea museum, where he learnt a lot about Chinese tea. After that, I
took him home and taught him to make zongzi. Although it was a bit difficult, he still enjoyed it. In he afternoon, we
had a Chine class,learning the history of Chine characters. He also tried to write some characters with a Chinese
brush, and even lost himself in it.
Peter kept saying“Amazing!" all the way, which makes me really proud of ou rich culture.
 
友情链接 英才招生网 预算学习网 呼市培训通

山西对口招生考试网

山西对口招生考试网立足山西,服务于山西中职院校所有考生。 是山西省唯一一个以对口升学为主题的专业性网站。 网站网罗了,对口资讯、培训、动态、政策、报名、分数线、 以及考试大纲

联系我们

911985983

911985983@qq.com

本网站之声明以及其修改权、更新权及最终解释权均属本站所有!